Besplatna dostava za narudžbe iznad 250.00 €
042/421-261 ili info@centar-rostilja.hr Uto - Pet 09 - 17h Sub 08 - 16 h
Moj račun
0
0
Dostava: Besplatna
Sveukupno: 0,00 €
Pregled košarice
Do besplatne dostave nedostaje vam 250,00 €
Početna Savjeti za roštiljanje Tko uživa u roštilju, sigurno će uživati i u desertima s roštilja!

Tko uživa u roštilju, sigurno će uživati i u desertima s roštilja!

Svi članci
Datum objave: 20.12.2024.

Dobra atmosfera uvijek ide ruku pod ruku s finom hranom. Kada se druženje odvija na otvorenom, roštilj je gotovo neizbježan. Nakon slanih specijaliteta, zašto ne završiti obrok osvježavajućim voćnim desertom?

Deserti s roštilja nisu samo ukusni, već voću daju poseban, intenzivan okus zahvaljujući procesu karamelizacije. Bez obzira koristite li roštilj na ugljen, plin ili struju, rezultat će biti fantastičan. Nemate roštilj? Pogledajte našu ponudu i pronađite roštilj za sebe?

Odaberite sočno sezonsko voće poput jagoda u proljeće, breskvi, marelica, dinja, lubenica i smokvi ljeti. Poslužite ih uz ohlađeno tučeno vrhnje ili kuglicu omiljenog sladoleda za savršenu kombinaciju toplog i hladnog.

Naši prijedlozi za ukusne deserte s roštilja:

1. Jagode pečene u foliji

Pomiješajte 2 i pol žlice šećera, 3-4 žlice limunovog soka i prstohvat soli. Stavite jagode u aluminijske paketiće, prelijte pripremljenim preljevom i pospite još malo šećera. Zatvorite paketiće i pecite ih 10-ak minuta na roštilju (najbolje izravno na ugljenu). Poslužite uz šlag ili mascarpone obogaćen limunovim sokom i ekstraktom vanilije.

2. Pečene banane s cimetom

Prerežite po duljini 6 neoguljenih banana i lagano ih nakapajte limunovim sokom. Pomiješajte 2 žličice cimeta s 300 g smeđeg šećera i time premažite izrezanu stranu banana. Pecite na nauljenom roštilju 2-3 minute, a zatim ih oguljene poslužite uz sladoled od vanilije, tučeno vrhnje ili kremasti jogurt.

3. Pečeni ananas s voćnim likerom

Pripremite preljev od 180 ml voćnog likera ili rakije, 180 g smeđeg šećera i 1 i pol žličice ekstrakta vanilije. Miješajte dok se šećer ne otopi. Ananas narežite na kriške ili ražnjiće i pecite na roštilju 10-ak minuta, povremeno ga premazujući pripremljenim preljevom i okrećući ga. Poslužite dok je još topao, uz kuglicu sladoleda od vanilije i svježe listiće mente.

Nadamo se da smo vas potaknuli da roštilj iskoristite i za pripremu slatkih delicija. Isprobajte ove recepte i oduševite goste desertima koje će dugo pamtiti!

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naše Uvjete kupnje.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

 

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

Google maps
Facebook messenger (like page)
Live chat
Sendgrid

Google tag manager
Google analytics
Google ecommerce
Facebook pixel