Besplatna dostava za narudžbe iznad 150.00 €
042/421-261 ili info@centar-rostilja.hr Uto - Pet 09 - 17h Sub 08 - 16 h
Moj račun
logo

Vinogradarski ćevap na ražnju. Najbolji recept koji ćete naći

Datum objave: 14.07.2023.

Vinogradarski ćevap je kralj svih ražnjeva, više vrsta mesa kombinirano sa svježim povrćem i dimljenim špekom, a sve zapakirano u teleću maramicu već samo po sebi odaje da se radi o eksploziji okusa.

  1. Svinjsku i teleću vratinu marinirajte u začinima po želji. Mi smo koristili sol, papar, slatku mljevenu papriku, češnjak u granulama i luk u granulama. Teleći flam narežite na manje dijelove i također marinirajte u istim začinima.
  2. Na deblje kocke narežite dimljeni špek koji će dobro doći jer ima visoki postotak masnoće koja nam treba kako bi meso ostalo sočno.
  3. Povrće (luk i papriku) narežite na veće dijelove kako ne bi pucali prilikom postavljanja na ražanj.
  4. Na ražanj krenite postavljati redom, špek, luk, teleću vratinu, svinjsku vratinu, teleći flam, papriku i tako redom.
  5. Kada završite s postavljanjem mesa, ražanj dobro osigurajte i pričvrstite vilicama, pa sve skupa umotajte u veliku teleću maramicu kojoj je također uloga da sačuva sočnost mesa.
  6. Povežite sve skupa špagom i postavite na planetarni motor unutar pečenjare na već dobro pripremljenu vatru.
  7. Bilo bi dobro da vatru pripremite puno ranije i da se pečenjara dobro zagrije.
  8. Na kontroliranoj vatri ravnomjerno pecite cijeli komad vinogradarskog ćevapa i povremeno dodajte soli po telećoj maramici kako bi na kraju i s vanjske strane bilo dovoljno slano.
  9. Krumpir narežite na manje komade, začinite po želji i ubacite u tepsiju u prvim minutama pečenja vinogradarskog ćevapa. NAPOMENA: Vatru koju pripremate za ražanj naložite točno na mjestu gdje će biti tepsija kako bi se šamot zagrijao i na taj način osigurao dovoljno jaku temperaturu za krumpir.
  10. Kada je meso pečeno, skinite ga i ostavite da se odmara minimalno 15-20 minuta. Za to vrijeme dovršite krumpir i pripremite tepsiju za meso.
  11. Oslobodite vinogradarski ćevap od špage i teleće maramice i poslužite uz krumpir, a cijeli proces možete vidjeti u videu koji smo priložili uz ovaj recept. Dobar tek.
Ispiši recept
Priprema: 30 minuta
Pečenje: 3 sata
Metoda pečenja: Indirektna
Složenost: Vrlo jednostavna priprema
Sastojci

5-6kg mesa (svinjska vratina, teleća vratina, teleći flam)

Domaći dimljeni špek

Paprike

Veće glave luka

Teleća maramica

Sol

Papar

Slatka mljevena paprika

Luk u granulama

Češnjak u granulama

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naše Uvjete kupnje.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

 

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

Google maps
Facebook messenger (like page)
Live chat
Sendgrid

Google tag manager
Google analytics
Google ecommerce
Facebook pixel