Besplatna dostava za narudžbe iznad 150.00 €
042/421-261 ili info@centar-rostilja.hr Uto - Pet 09 - 17h Sub 08 - 16 h
Moj račun
0
0
Dostava: Besplatna
Sveukupno: 0,00 €
Pregled košarice
Do besplatne dostave nedostaje vam 150,00 €
logo

Teleći Tomahawk na pireu od graška s prženim krumpirom

Datum objave: 20.10.2023.

Prekrasna kombinacija slatkog graška s hrskavim krumpirićima i premekanim Tomahawk telećim odreskom. Ovo jelo morate probati jer će vašim nepcima priuštiti eksploziju okusa koju do sad nije imalo prilike doživjeti. Uživajte.

GRAŠAK

  1. Grašak ubacite u lonac i preko njega ulijte vode tako da prekrije grašak i još 2cm iznad.
  2. Kuhajte dok ne počne ključati, pa nakon toga dodajte dva režnja češnjaka sitno rezana i dva prstohvata soli
  3. Kuhajte lagano 15-20 minuta dok grašak ne bude potpuno skuhan i mekan
  4. Procijedite i pretvorite ga u pire, dodajte kockicu maslaca i po potrebi vode u kojoj se je kuhao grašak. Mi smo dodali max. 1dcl vode.
  5. Probajte grašak i po potrebi dodajte začina po želji.

KRUMPIR

  1. Ogulite i operite krumpir, pa ga narežite na kockice cca. 2cm debele
  2. Zagrijte ulje u tavici, pa ubacite krumpir i pržite do zlatno - smeđe boje
  3. Usporedno s time pripremite 2-3 režnja češnjaka i grančicu ružmarina (sitno rezano)
  4. Kada je krumpir gotov, skinite ga s vatre, procijedite i ubacite sol, češnjak i ružmarin. Promiješajte sve zajedno i stavite sastrane.

TELEĆI TOMAHAWK

  1. Teleće steakove dobro osušite, povežite špagom kako se ne bi raspali prilikom pećenja
  2. Posolite svaku stranu s dva do tri prstohvata soli. Papar nemojte stavljati jer će gorjeti i ostavljati gorak okus
  3. Dobro zagrijte tavicu s malo ulja na srednje jakoj vatri.
  4. Ubacite steakove u tavicu i pecite max. 2 minute ali sve ovisi o jačini vatre
  5. Okrenite prvi puta i nakon okretanja ubacite maslac, grančice ružmarina i timijana, te par režnja češnjaka
  6. Uzmite žlicu i maslacem koji se topi zalijevajte konstantno steakove s gornje strane.
  7. Na taj način pecite još dvije minute, pa nakon toga okrenite steakove na drugu stranu i ponovite postupak dvije minute
  8. Pazite na minutažu jer ona dosta ovisi o debljini steakova i jačini vatre. Mi smo okretali 3 puta po dvije do dvije i pol minute
  9. Ostavite steakove na dasci za rezanje kako bi odmorili, a vi za to vrijeme pripremite na tanjuru pire od graška i krumpir.
  10. Poslužite i uživajte u ovom izvrsnom jelu
Ispiši recept
Priprema: 10 minuta
Pečenje: 30 - 40 minuta
Složenost: Srednja složenost pripreme
Metoda pečenja: Direktna
Način Pripreme: Kombinirani način pripreme (kuhanje, pečenje, prženje)
Sastojci (11)
2
  • 400g graška (svježeg ili smrznutog)
  • 3-4 veća krumpira
  • 2 teleća tomahawk steaka (cca. 800g)
  • Maslac
  • Ružmarin
  • Timijan
  • Češnjak
  • sol
  • papar
  • maslinovo ulje
  • Rakija za žedne :)
Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naše Uvjete kupnje.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

 

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

Google maps
Facebook messenger (like page)
Live chat
Sendgrid

Google tag manager
Google analytics
Google ecommerce
Facebook pixel