
Svinjski kotleti na roštilju se brzo peku, a meso neće biti suho sve dok ne preskočite jedan korak prije nego što ga stavite na žar. Nasjeckajte ga na salatu ili dodajte umak i ručak je gotov.
Prije nego začinite kotlete premažite ih limunovim sokom s obje strane. Kiselost će razgraditi vezivno tkivo mišića što će ga učiniti sočnijim i pojačati okus svinjetine. Meso dobro začinite sa Smoky pork mješavinom začina za roštilj.
Kako bi svinjski kotleti na roštilju bolje zadržali vlagu natopite ih u slanoj vodi. Namakanje u vodi od već samo 30 minuta će učiniti čuda, a otprilike će vam toliko trebati za zagrijavanje roštilja. Da tekstura mesa ne bi postala spužvasta namačite ih u slanoj najduže dva sata.
4 svinjska kotleta (debljine najmanje 3 cm)
6 šalica hladne vode
3/4 šalice soli
1/2 limuna
100 g maslaca