Besplatna dostava za narudžbe iznad 1.000 kn
042/421-261 ili info@centar-rostilja.hr Pon - Pet 08 - 20 h Sub 09 - 17 h
Moj račun
0
0
Dostava: 40,00 kn
Sveukupno: 40,00 kn
Pregled košarice
Do besplatne dostave nedostaje vam 1.000,00 kn

Savršeno sočni svinjski kotleti na roštilju

Datum objave: 12.07.2020.
Povezani proizvodi

Svinjski kotleti na roštilju se brzo peku, a meso neće biti suho sve dok ne preskočite jedan korak prije nego što ga stavite na žar. Nasjeckajte ga na salatu ili dodajte umak i ručak je gotov.

Priprema

  1. Natopite kotlete u slanoj vodi.
  2. Osušite ih papirnatim ručnicima i začinite.
  3. Na začinjene kotlete dodajte dvije kriške maslaca i sve zamotajte u aluminijsku foliju.
  4. Kotlete u foliji stavite na u roštilj, zagrijan na 200°C do 230°C, i pecite sa svake strane po tri minute.
  5. Izvadite kotlete iz folije i stavite na roštilj. Pecite tri minute sa svake strane, dok se na kotletima ne pojave tragovi roštilja.
  6. Pečenje završite na srednje jakoj vatri, ovisno o debljini pecite ih 14 (medium) do 19 (well done) minuta.
  7. Pečene kotlete prebacite na pladanj za posluživanje, pokrijte aluminijskom folijom i ostavite da odstoje najmanje 5 minuta prije posluživanja.

Savjet


Prije nego začinite kotlete premažite ih limunovim sokom s obje strane. Kiselost će razgraditi vezivno tkivo mišića što će ga učiniti sočnijim i pojačati okus svinjetine. Meso dobro začinite sa Smoky pork mješavinom začina za roštilj.

svinjski kotleti na žaru

Savršeno sočni svinjski kotleti na roštilju


Kako bi svinjski kotleti na roštilju bolje zadržali vlagu natopite ih u slanoj vodi. Namakanje u vodi od već samo 30 minuta će učiniti čuda, a otprilike će vam toliko trebati za zagrijavanje roštilja. Da tekstura mesa ne bi postala spužvasta namačite ih u slanoj najduže dva sata.

Ispiši recept
Priprema: 15 min
Pečenje: 25 min
Složenost: Vrlo jednostavna priprema
Metoda pečenja: Direktna
Sastojci (5)
4

4 svinjska kotleta (debljine najmanje 3 cm)

6 šalica hladne vode

3/4 šalice soli

1/2 limuna

Smoky pork mješavina začina

100 g maslaca