Besplatna dostava za narudžbe iznad 1.000 kn
042/421-261 ili info@centar-rostilja.hr Pon - Pet 08 - 20 h Sub 09 - 17 h
Moj račun
0
0
Dostava: 40,00 kn
Sveukupno: 40,00 kn
Pregled košarice
Do besplatne dostave nedostaje vam 1.000,00 kn

Lungič na roštilju omotan pancetom

Datum objave: 29.08.2020.

Svinjski lungić na roštilju je iznimno mekano i ukusno meso. Omotajte ga pancetom, premažite bbq umakom i dopustite da se okusi prožmu zajedno na roštilju.  Dobit će te jelo odličnog izgleda te još boljeg okusa.

Priprema

  1. Svinjski file očistite od opni i masnoće.
  2. Zagrijte roštilj i pripremite ga za indirektno pečenje.
  3. Začinite lungić bbq mješavinom s obje strane.
  4. Kriške slanine prepolovite i omotajte oko svinjskog filea.
  5. Meso stavite na roštilj i zatvorite poklopac. Pecite oko 50 minuta.
  6. Sredinom pečenja lungić premažite bbq umakom te zatvorite poklopac i nastavite peći.
  7. Kad je lungić gotov maknite ga s roštilja i pustite da odmori 10 minuta.

Lungič na roštilju

Savjet

Kako bi bili sigurni da je lungić pečen, provjerite unutarnju temperaturu mesa. Minimalna temperatura je oko 63 °C gdje je sredina još ružičasta. Za nešto jače pečen svinjski file unutarnja temperatura mesa trebala bi biti oko 72 °C.

Lungić na roštilju omotan pancetom poslužite uz pečenu mrkvu i krumpir te svježu salatu od rajčice.

Ispiši recept
Priprema: 10 min
Pečenje: 50 min
Metoda pečenja: Indirektna
Složenost: Srednja složenost pripreme
Sastojci (4)
4

Svinjski lungić (oko 500g)

8 kriška tanko rezane slanine

Bbq mješavina začina za roštilj

Bbq umak za roštilj