Nevjerojatno jednostavno i fino jelo koje će oduševiti i najveće grill majstore. Ovaj prekrasan spoj svinjetine i teletine izaziva zazubice u ovom savršenom receptu za sve prigode. Ako želite još tanje i ljepše rolice, koristite svinjsku plećku i teleći but, a dodatno ih možete zamotati i u janjeću maramicu čime ćete dobiti ultimativne okuse koji će još duuuuugo ostati u sjećanju.
- Koristite vrstu mesa koja vam odgovara, samo pripazite da imate i dovoljno masnoće. Mi smo u ovom videu koristili svinjsku vratinu i teleći but.
- Velike komade mesa narežite na tanje odreske i stanjite ih čekićem za meso na "krpe" cca. 5mm debele. Komade koje smo obradili odmah možemo začiniti solju i paprom.
- Sada imamo više komada širokih odrezaka koje ćemo staviti jedno uz drugo i u sredinu postaviti sir po želji narezan na trake.
- Zarolamo meso po dužini, pa umotamo u spiralu tako da dobijemo oblik puža. Tako pripremljeno meso nabodemo na mačeve za roštilj.
- Za vrijeme dok nam se priprema žar za roštilj, očistimo krastavce, narežemo na željenu veličinu i oblik, sjedinimo s domaćim vrhnjem i začinimo solju, paprom i češnjakom.
- Meso pečemo na srednjoj vatri, a sve ovisi o debljini rolada na mačevima. Naše su bile debele i preko 3cm, pa smo lagano pekli sa svih strana minimalno 15 minuta, dok nismo bili sigurni da je meso pečeno.
- Meso skinite s roštilja kada ste sigurni da je gotovo, odmorite 5 minuta i narežite. Poslužite uz prekrasnu, ljetnu salatu od krastavaca i uživajte. Dobar vam tek!
Podijeli s prijateljima
Facebook
Whatsapp
Viber
Pošalji prijatelju na email
Ispiši recept