Besplatna dostava za narudžbe iznad 150.00 €
042/421-261 ili info@centar-rostilja.hr Uto - Pet 09 - 17h Sub 08 - 16 h
Moj račun
logo

Pripremite roštilj za prijatelje kakav će pamtiti

Datum objave: 30.06.2023.
Povezani proizvodi

U ovom videu isprobali smo novu modularnu rešetku i Fatman Chef roštilj i moramo reći da je ovo nevjerojatan "stroj". Koristili smo rešetku za meso, špice za ražnjiće i tablu za povrće i sve smo pekli u istom trenutku i tu dolazimo do tog "wow efekta". Prvo kako to izgleda kada se spoje sve moguće boje koje će na kraju završiti na stolu i plijeniti poglede vaših prijatelja, drugo kako je nevjerojatno jednostavno peći na tom roštilju i treće je ta mogućnost modularnosti koju ova rešetka i roštilj posjeduje. 

PRIPREMA MESA

  1. Bilo koje meso možete pripremiti na ovaj način, a mi smo ovdje koristili sljedeće: pileći batak i zabatak, teleći vrat, svinjski lungić, carsko meso (svinjska potrbušina), svinjska vratina i imali smo jedan ramstek XO Beef (govedina 5-15 godina stara), 80 dana odležana (dry age).

PILEĆI BATAK I ZABATAK

  • Izvadite kosti na način koji je objašnjen u videu i začinite omiljenim BBQ začinom. Mi smo koristili Fatman Chef BBQ začin koji će se uskoro naći u prodaji.

TELEĆI VRAT

  • Vrat narežite na kocke cca. 4x4cm debele. Začinite maslinovim uljem, soli i svježe mljevenim paprom. Dodatno možete staviti i malo Dalmatinskih začina (suhi ružmarin, lovorov list, bosiljak, mažuran, majčina dušica, origano). Tako pripremljeno meso možete odmah staviti na špicu.

SVINJSKI LUNGIĆ

  • Lungić očistite od masnoće, opne i žilica, narežite na medaljone cca. 3cm debele, začinite svježe mljevenim paprom, malo soli (jer je špek dosta slan) i maslinovim uljem. Omotajte tankim špekom/slaninom i stavite na špicu.

VRATINA I CARSKO MESO

  • Svinjsku vratinu (deblje narezanu, cca. 3cm) i carsko meso nije potrebno dodatno obrađivati, već samo začinite vašim omiljenim BBQ začinom. Mi smo koristili Fatman Chef BBQ začin.

DRY AGE XO BEEF

  • Ramstek XO Beef (govedina 5-15 godina stara), 80 dana odležan (dry age). U ovom slučaju nismo uopće začinjavali prije pečenja, iako zastupam mišljenje da bi 15 minuta prije žara trebalo staviti barem sol na meso. Ramstek smo pekli na jakoj vatri oko 2 minute po strani, a koristili smo sondu i skinuli kada je temperatura unutrašnjosti mesa pokazivala 47°C. Medium rare kakav smo mi ciljali bio je na 52°C i računamo da će u foliji u koju ćemo ga zamotati dobiti još 5°C. 
  • Ramstek smo prije folije premazali mariniranim maslacem (maslac, ružmarin, češnjak, timijan).

Pripremljeno meso stavite u veću zdjelu u koju ste na dno postavili krupno narezani crveni luk, dodatno začinite maslinovim uljem i pustite da odstoji minimalno sat vremena, a bilo bi poželjno i 24 sata.

PRIPREMA POVRĆA

  • Povrće očistite i narežite na veće dijelove. Mi smo dio stavili na špicu, a dio smo pekli na tabli jer ova modularna rešetka koju smo koristili ima takve mogućnosti.
  • Od začina smo koristili maslinovo ulje, svježe mljeveni papar i sol, a na povrće smo stavili tek nakon 10-tak minuta na tabli.
  • Smeđe šampinjone smo punili mladim kajmakom i nismo koristili nikakve začine, samo šampinjoni i kajmak.
  • Male šampinjone smo bacili na vruću tablu i bili su gotovi u tren oka, dok se s druge strane roštilja završavao ostatak mesa.
  • Što se kukuruza tiče, nema tu neke filozofije. Očistite ga, stavite na žar i podjednako pecite sa svake strane.

Što se tiče pečenja, nevjerojatno je lako bilo pripremiti ovaj roštilj jer smo sve pripremali na modularnoj rešetki, pa se sve peklo gotovo u isto vrijeme. Nismo morali paziti da jedan dio ima više žara od drugog. Doslovno smo rasporedili žar po cijelom roštilju i sve se peklo podjednako.

Ispiši recept
Priprema: 30 minuta
Pečenje: 20 minuta
Metoda pečenja: Direktna
Složenost: Srednja složenost pripreme
Način Pripreme: Roštilj
Sastojci (19)
6-8

MESO

  • Pileći batak i zabatak
  • Teleći vrat
  • Svinjski lungić
  • Carsko meso (svinjska potrbušina)
  • Svinjska vratina
  • XO Beef odrezak

POVRĆE

  • Paprika
  • Tikvice
  • Ljubičasti luk
  • Crveni luk
  • Cherry rajčice
  • Bijeli mali šampinjoni
  • Smeđi veliki šampinjoni

OSTALO

  • Sol
  • Papar
  • Dalmatinski začini
  • Maslinovo ulje
  • Kajmak
  • Osnovni BBQ začin (sol, papar, crvena paprika, češnjak u granulama)
Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naše Uvjete kupnje.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

 

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

Google maps
Facebook messenger (like page)
Live chat
Sendgrid

Google tag manager
Google analytics
Google ecommerce
Facebook pixel