Besplatna dostava za narudžbe iznad 1.000 kn
042/421-261 ili info@centar-rostilja.hr Pon - Pet 08 - 20 h Sub 09 - 17 h
Moj račun
0
0
Dostava: 40,00 kn
Sveukupno: 40,00 kn
Pregled košarice
Do besplatne dostave nedostaje vam 1.000,00 kn

Zapečena cvjetača s bbq umakom

Datum objave: 25.07.2020.
Povezani proizvodi

Kao samostalno jelo ili prilog ukusnom mesu, zapečena cvjetača ili karfiol, kako je neki zovu, pruža pravi gurmanski užitak. Zahvalna u različitim načinima pripreme, od sirove do pečene, a istovremeno donosi velike dobrobiti za naše zdravlje.

Priprema

  1. Cvjetaču narežite po sredini na odreske debljine oko 3 cm. Nemojte uklanjati stabljiku jer ona drži cvjetove zajedno kako bi dobili oblik odreska. Ostatak spremite za drugo jelo.
  2. Svaki odrezak premažite maslinovim ulje s obje strane. Začinite sa solju i paprom.
  3. Pecite cvjetaču na srednjoj temperaturi  7 min na jednoj strani, zatim okrenite i pecite još 5 do 7 minuta drugu stranu.
  4. Minutu prije završetka dodajte komadić maslaca na svaki odrezak.
  5. Zapečenu cvjetaču maknite s roštilja i začinite sa svježe sjeckanim peršinom.

Zapečena cvjetačaSavjet

Cvjetača je pečena kada nož nježno prolazi kroz odreske. Pred kraj pečenja cvjetaču premažite s Vrabasco bbq umakom za malo jači okus.

Zapečenu cvjetaču poslužite još vruću uz limun, meso i pire krumpir.

Ispiši recept
Priprema: 10 min
Pečenje: 14 min
Složenost: Vrlo jednostavna priprema
Metoda pečenja: Direktna
Sastojci (6)
4

2 velike cvjetače (4 odreska)

Maslinovo ulje

Sol i papar

2 žlice maslaca

2 žlice svježeg peršina

Limun (opcionalno)