Besplatna dostava za narudžbe iznad 1.000 kn
042/421-261 ili info@centar-rostilja.hr Pon - Pet 08 - 20 h Sub 09 - 17 h
Moj račun
0
0
Dostava: 40,00 kn
Sveukupno: 40,00 kn
Pregled košarice
Do besplatne dostave nedostaje vam 1.000,00 kn

Hobotnica ispod peke

Datum objave: 25.07.2020.
Povezani proizvodi

Hobotnica je idealna namirnica za prave gurmane. S niskom razinom masti dobrodošla je i u dijetne dane, a istovremeno poboljšava zdravlje. Ako još niste isprobali hobodnicu ispod peke, nemojte čekati jer će vas oduševiti mekoćom mesa kojeg upotpunjuju okusi mladog krumpira, mrkve i luka.

Priprema

  1. Smrznutu hobotnicu odledite, očistite i operite.
  2. Hobotnicu stavite kuhati bez vode. Poklopite lonac i kuhajte  dok sva tekućina ne ispari i povremeno ju okrenite.
  3. Krumpir, mrkvu i luk očistite i prerežite na pola, a krumpir blago osolite.
  4. Hobotnicu stavite na dno tepsije, a na nju stavite povrće. Sve zalijte maslinovim uljem i dodajte češnjak.
  5. Poklopite pekom i na vrh stavite žar. Pecite oko sat vremena.
  6. 10-15 minuta prije kraja zalijte sve vinom i dodajte peršin.
  7. Provjerite je li krumpir gotov i hobotnica mekana te poslužite odmah.

Hobotnica ispod pekeSavjet

Ako imate svježu hobotnicu poželjno ju je zamrznuti kako bi tijekom pripreme bila mekša. Kod pripreme mladog krumpira dovoljno ga je samo oprati, za razliku od starog gdje je potrebno oguliti koru. Hobotnicu nije potrebno soliti jer je dovoljno slana.

Hobotnicu ispod peke poslužite uz sezonsku salatu, a najbolje će odgovarati uz rajčice ili papriku.

Ispiši recept
Priprema: 20 min
Pečenje: 60 min
Složenost: Srednja složenost pripreme
Sastojci (10)
4

Hobotnica od oko 2 kg

Oko 1,5 kg krumpira

3 mrkve

4 režnja češnjaka

1 luk

2 dl bijelog vina

1-2 dcl maslinovog ulja

2 žlice svježeg sjeckanog peršina

Papar

Sol