
Hobotnica je idealna namirnica za prave gurmane. S niskom razinom masti dobrodošla je i u dijetne dane, a istovremeno poboljšava zdravlje. Ako još niste isprobali hobodnicu ispod peke, nemojte čekati jer će vas oduševiti mekoćom mesa kojeg upotpunjuju okusi mladog krumpira, mrkve i luka.
Ako imate svježu hobotnicu poželjno ju je zamrznuti kako bi tijekom pripreme bila mekša. Kod pripreme mladog krumpira dovoljno ga je samo oprati, za razliku od starog gdje je potrebno oguliti koru. Hobotnicu nije potrebno soliti jer je dovoljno slana.
Hobotnicu ispod peke poslužite uz sezonsku salatu, a najbolje će odgovarati uz rajčice ili papriku.
Hobotnica od oko 2 kg
Oko 1,5 kg krumpira
3 mrkve
4 režnja češnjaka
1 luk
2 dl bijelog vina
1-2 dcl maslinovog ulja
2 žlice svježeg sjeckanog peršina
Papar
Sol