
Pileća prsa nas često asociraju na suho i dosadno meso, no vrijeme je da zaboravite na ovakvu piletinu i pretvorite je u ukusno jelo. Marinada je prijatelj svakog mesa s kojom ćete u kratkom vremenu dobiti mekana i sočna pileća prsa.
Ako nemate vremena za marinadu, utrljajte u meso Baja bbq dry rub mješavinu začina i brzo i jednostavno istaknite okus piletine.
Vrijeme pečenja ovisi o veličini pilećih prsa. Lagano istucite pileća prsa nejednake debljine kako bi se svi dijelovi jednako ispekli. Kako bi bili sigurni da je meso dovoljno pečeno izmjerite unutarnju temperaturu digitalnim termometrom.
Za zdraviji okus piletine koristite električni roštilj. Brzo reguliranje temperature i više različitih zona zagrijavanja omogućit će vam da se sva piletina jednako ispeče.
U manjoj posudi pomiješajte maslinovo ulje, sok od limuna, limunovu koricu, protisnuti češnjak, timijan, sol i papar. Pileća prsa stavite u marinadu najmanje pola sata.
4 komada pilećih prsa bez kosti
6 žlica maslinova ulja
3 žlice soka od limuna
1 žlica limunove korice
1/2 žličice soli
1/4 žličice papra
1 žličica svježeg timijana
2 češnja češnjaka
Peršin