Besplatna dostava za narudžbe iznad 1.000 kn
042/421-261 ili info@centar-rostilja.hr Pon - Pet 08 - 20 h Sub 09 - 17 h
Moj račun
0
0
Dostava: 40,00 kn
Sveukupno: 40,00 kn
Pregled košarice
Do besplatne dostave nedostaje vam 1.000,00 kn

Pileća prsa u jednostavnoj marinadi

Datum objave: 19.07.2020.
Povezani proizvodi

Pileća prsa nas često asociraju na suho i dosadno meso, no vrijeme je da zaboravite na ovakvu piletinu i pretvorite je u ukusno jelo. Marinada je prijatelj svakog mesa s kojom ćete u kratkom vremenu dobiti mekana i sočna pileća prsa.

Ako nemate vremena za marinadu, utrljajte u meso Baja bbq dry rub mješavinu začina i brzo i jednostavno istaknite okus piletine.

Priprema

  1. Marinirajte piletinu minimalno 30 minuta prije pečenja ili utrljajte u meso Baja bbq dry rub mješavinu začina.
  2. Zagrijte roštilj na srednje visoku temperaturu. Ne zaboravite očistiti i nauljiti rešetke kako se meso ne bi zalijepilo.
  3. Pecite pileća prsa 7 do 8 minuta. Zatim okrenite i pecite još dodatnih 7 do 8 minuta do kad unutarnja temperatura mesa ne postigne 75 oC. Temperaturu izmjerite na najdebljem dijelu piletine.
  4. Maknite pileća prsa s roštilja. Pustite da odmore 3 do 5 minuta, kako bi se sokovi slegli.
  5. Začinite prsa sa svježim peršinom i poslužite uz prilog po želji.

Savjet

Vrijeme pečenja ovisi o veličini pilećih prsa. Lagano istucite pileća prsa nejednake debljine kako bi se svi dijelovi jednako ispekli. Kako bi bili sigurni da je meso dovoljno pečeno izmjerite unutarnju temperaturu digitalnim termometrom. 

Za zdraviji okus piletine koristite električni roštilj. Brzo reguliranje temperature i više različitih zona zagrijavanja omogućit će vam da se sva piletina jednako ispeče.

Pileća prsa u jednostavnoj marinadi

Marinada

U manjoj posudi pomiješajte maslinovo ulje, sok od limuna, limunovu koricu, protisnuti češnjak, timijan, sol i papar. Pileća prsa stavite u marinadu najmanje pola sata.

Ispiši recept
Priprema: 10 min
Pečenje: 15 min
Složenost: Vrlo jednostavna priprema
Metoda pečenja: Direktna
Sastojci (9)
4

4 komada pilećih prsa bez kosti

6 žlica maslinova ulja

3 žlice soka od limuna

1 žlica limunove korice

1/2 žličice soli

1/4 žličice papra

1 žličica svježeg timijana

2 češnja češnjaka

Peršin

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naše Uvjete kupnje.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

 

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

Google maps
Facebook messenger (like page)
Live chat
Sendgrid

Google tag manager
Google analytics
Google ecommerce
Facebook pixel