Besplatna dostava za narudžbe iznad 1.000 kn
042/421-261 ili info@centar-rostilja.hr Pon - Pet 08 - 20 h Sub 09 - 17 h
Moj račun
0
0
Dostava: 40,00 kn
Sveukupno: 40,00 kn
Pregled košarice
Do besplatne dostave nedostaje vam 1.000,00 kn

Pikantna buffalo krilca na roštilju

Datum objave: 03.08.2020.
Povezani proizvodi

Ako ste ljubitelj pikantne hrane onda nemojte propustiti priliku da isprobate ova brza i jednostavna buffalo krilca. Hrskava, a istovremeno sočna piletina umočena u ljuti umak oduševit će vaše nepce.

Priprema

  1. Razrežite pileća krilca na 2 dijela i odstranite vrh krila.
  2. Zagrijete roštilj na visoku temperaturu, pripremite dvije zone roštilja i nauljite rešetke.
  3. Začinite pileća krilca paprom, soli i praškom za pecivo.
  4. Pecite ih na električnom roštilju sa zatvorenim poklopcem sedam do deset minuta sa svake strane.
  5. Kad krilca poprime zlatnu boju premjestite ih na direktnu vatru. Pecite oko dvije minute sa svake strane kako bi dobila hrskavu koricu.
  6. Ako niste sigurni da su vaša buffalo krilca pečena, provjerite unutarnju temperaturu pečenja digitalnim termometrom, koja treba iznositi 75 °C.

Umak za buffalo krilca

U zdjeli otopite maslac te dodajte protisnuti češnjak i ljuti umak. Sve zajedno dobro izmiješajte i kuhajte nekoliko minuta. Gotov umak možete preliti po pečenim buffalo krilcima ili poslužiti sa strane.

umak za buffalo krilca

Savjet

Buffalo krilca možete poslužite uz blagi umak koji će razblažiti ljutinu. Potreban vam je grčki jogurt ili kiselo vrhnje, limunov sok, svježe sjeckani peršin i češnjak. Sve zajedno izmiješajte i začinite s paprom, soli i malo maslinovog ulja.

Ispiši recept
Priprema: 10 min
Pečenje: 20 min
Metoda pečenja: Indirektna
Složenost: Srednja složenost pripreme
Sastojci (7)
4


1,5 kg pilećih krila

80 g maslaca

1 režanj češnjaka

120 ml srednje ljutog chilli umaka

1 žličica soli

½ žličice papra

2 žličice praška za pecivo