Besplatna dostava za narudžbe iznad 200.00 €
042/421-261 ili info@centar-rostilja.hr Uto - Pet 09 - 17h Sub 08 - 16 h
Moj račun
logo

Kako pripremiti piletinu na ražnju? Otkrivamo sve tajne.

Datum objave: 15.05.2023.
Povezani proizvodi

Želite otkriti sve tajne najukusnije piletine na ražnju? Ovaj recept otkriva upravo to, postanite glavni majstor za ovu deliciju, a uz povrće koje ćete ispeći na žaru poslužite ovo jelo svojoj ekipi i više nikada nećete raditi piletinu na isti način.

PRIPREMA

  1. Pripremiti začin s kojim ćemo začiniti piletinu. Tri žličice soli, jedna žličica papra, jedna žličica crvene paprike, jedna žličica luka u granulama, jedna žličica češnjaka u granulama i po želji pola žličice smeđeg šećera.
  2. Začin dobro izmiješamo, piletinu premažemo maslinovim uljem ili nekom drugom masnoćom i dobro utrljamo začin koji smo upravo pripremili. 
  3. Pilad postavimo na ražanj. Najbolje je da imate duple vilice kao i mi u videu. Bitno ih je dobro pričvrstiti kako se tijekom pečenja ne bi okretali. Također bitno je sve dijelove vezati što više uz tijelo kako ne bi prebrzo "izgorjeli" na žaru.
  4. Vatru pripremite ranije i prvih pola sata krenite lagano grijati meso i površinu piladi. Mi smo imali sreće raditi na planetarnom motoru, pa smo mogli birati brzinu od 6 okretaja u minuti.
  5. Nakon što se meso dobro zagrijalo, možemo pojačati vatru. Mi smo pilad "probušili" nožem kako bi ih zalijevao višak masnoće s vanjske strane. Ako ovo radite pazite da ne probušite preduboko prsa jer će osim masnoće izaći i sokovi, te će vam prsa ostati suha.
  6. Dok se piletina vrti na ražnju, pripremite povrće po želji. Mi smo povrće narezali na kocke cca. 2x2cm, začinili maslinovim uljem, solju, paprom i dalmatinskim začinima. Dobro izmiješajte da se svi sastojci sjedine.
  7. Pripremljeno povrće smo postavili na male mačeve kao ražnjiće.
  8. Postepeno pojačavamo vatru iza ražnja, a nakon dva sata možemo podvući i žar neposredno ispod piladi kako bi dobili željeni stupanj zapečene kože. Uz ražanj postavimo povrtne ražnjiće i vrtimo ih dok se ne ispeku.
  9. Nakon što je meso pečeno i zadovoljni smo vanjskim izgledom, maknemo sa žara, ostavimo cca. pola sata da "odmore" i da se svi sokovi unutar mesa smire. Ovo je vrlo bitan korak jer kada bi odmah krenuli rezati, iz prsa i bijelog mesa bi izašli svi sokovi, a meso bi ostalo suho.
  10. Narežite meso, poslužite uz povrće i zadovoljno slušajte pohvale koje ćete dobiti od strane vaših prijatelja. Dobar vam tek!
Ispiši recept
Priprema: 30 minuta
Pečenje: 2-3 sata
Metoda pečenja: Indirektna
Složenost: Srednja složenost pripreme
Način Pripreme: Ražanj
Sastojci
6-8

2 domaća pileta

Začin (sol, papar, mljevena slatka crvena paprika, luk u granulama, češnjak u granulama, smeđi šećer)

Ljubičasti luk

Paprika (crvena, žuta ili po želji)

Tikvice

Batat

Gljive (šampinjoni ili vrganji)

Maslinovo ulje

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naše Uvjete kupnje.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

 

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

Google maps
Facebook messenger (like page)
Live chat
Sendgrid

Google tag manager
Google analytics
Google ecommerce
Facebook pixel