Besplatna dostava za narudžbe iznad 200.00 €
042/421-261 ili info@centar-rostilja.hr Uto - Pet 09 - 17h Sub 08 - 16 h
Moj račun
Datum objave: 29.09.2023.
Povezani proizvodi

Svi ste već upoznati i jeli ste kebab, no nismo sigurni jeste li u ovoj varijanti. Zato vam donosimo recept za šiš kebab od kojeg rastu zazubice. Pročitajte recept i pregledajte priloženi video. Dobar tek!

  1. Odvojite koštice iz slatkih paprika i narežite ih na sitne kockice.
  2. Ljute sušene papričice narežite na sitne kolutiće i prelijte s malo kipuće vode kako bi ih oživjeli
  3. Mljeveno meso stavite na dasku i na njega stavite slatke i ljute paprike koje ste ranije pripremili, dodajte soli i papra po želji i nožem sve dodatno usitnite. Što bolje usitnite to će šiš kebab biti kompaktniji.
  4. Pripremljeno meso stavite u zamrzivač na kratko cca. 15 minuta kako bi se meso stegnulo i na taj način lakše oblikovalo na mačevima.
  5. Dok čekate pripremite ostalo povrće. Peršin nasjeckajte na sitno, a luk na tanke kolutiće, što tanje to bolje.
  6. Peršin i luk stavite u zdjelu ili na dasku i na njih stavite sitnog začinskog bilja (ružmarin, timijan, origano) i malo acceta balsamica ili neke druge kiseline poput limuna i sl. Sjedinite sve zajedno i ostavite u zdjeli
  7. Iz zamrzivača izvadite meso, odvojite količinu za jedan mač i oblikujte šiš kebab. Budite spretni i brzi da se meso što manje zagrije kod ovog postupka i da ne spadne s mača.
  8. Stavite na žar i pecite dok ne poprimi smeđu i tamno smeđu boju (koricu). Pred kraj pečenja zagrijte tortilje na način da ih prebacite preko šiš kebaba.
  9. Nakon što su tortilje zagrijane, a meso gotovo, stavite tortilje na dasku, preko njih stavite mix od peršina i luka, a na njih šiš kebab. Zamotajte sve zajedno i uživajte u ovom jelu. Dobar tek!
Ispiši recept
Priprema: 30
Pečenje: 20
Složenost: Vrlo jednostavna priprema
Metoda pečenja: Direktna
Način Pripreme: Roštilj
Sastojci (12)
2-3
  • 500 do 800 grama mljevene junetine (vrat ili flam)
  • 3-4 Slatke paprike
  • 1-2 Ljute paprike (suhe ili svježe)
  • Tucet peršina
  • 1-2 ljubičasta luka
  • Origano, ružmarin, timijan
  • Acceto Balsamico
  • Sol i papar
  • Tortilje
Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naše Uvjete kupnje.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

 

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

Google maps
Facebook messenger (like page)
Live chat
Sendgrid

Google tag manager
Google analytics
Google ecommerce
Facebook pixel