Svi ste već upoznati i jeli ste kebab, no nismo sigurni jeste li u ovoj varijanti. Zato vam donosimo recept za šiš kebab od kojeg rastu zazubice. Pročitajte recept i pregledajte priloženi video. Dobar tek!
- Odvojite koštice iz slatkih paprika i narežite ih na sitne kockice.
- Ljute sušene papričice narežite na sitne kolutiće i prelijte s malo kipuće vode kako bi ih oživjeli
- Mljeveno meso stavite na dasku i na njega stavite slatke i ljute paprike koje ste ranije pripremili, dodajte soli i papra po želji i nožem sve dodatno usitnite. Što bolje usitnite to će šiš kebab biti kompaktniji.
- Pripremljeno meso stavite u zamrzivač na kratko cca. 15 minuta kako bi se meso stegnulo i na taj način lakše oblikovalo na mačevima.
- Dok čekate pripremite ostalo povrće. Peršin nasjeckajte na sitno, a luk na tanke kolutiće, što tanje to bolje.
- Peršin i luk stavite u zdjelu ili na dasku i na njih stavite sitnog začinskog bilja (ružmarin, timijan, origano) i malo acceta balsamica ili neke druge kiseline poput limuna i sl. Sjedinite sve zajedno i ostavite u zdjeli
- Iz zamrzivača izvadite meso, odvojite količinu za jedan mač i oblikujte šiš kebab. Budite spretni i brzi da se meso što manje zagrije kod ovog postupka i da ne spadne s mača.
- Stavite na žar i pecite dok ne poprimi smeđu i tamno smeđu boju (koricu). Pred kraj pečenja zagrijte tortilje na način da ih prebacite preko šiš kebaba.
- Nakon što su tortilje zagrijane, a meso gotovo, stavite tortilje na dasku, preko njih stavite mix od peršina i luka, a na njih šiš kebab. Zamotajte sve zajedno i uživajte u ovom jelu. Dobar tek!
Podijeli s prijateljima
Facebook
Whatsapp
Viber
Pošalji prijatelju na email
Ispiši recept