Najpopularnija izvedba burgera na svijetu dobila je i svoju balkansku inačicu. Ovaj burger morate probati napraviti i oduševit ćete sve koji će ga probati jer je originalan i jednostavan. Kad okusite ovaj burger, više se nećete vratiti na nijedan drugi.
- Mljeveni juneći flam pripremite tako što ćete oblikovati kuglice veličinom koja vama odgovara.
- Za umak smo koristili ketchup, majonezu, ljuti ajvar, sitno sjeckane krastavce, vodu iz teglice krastavaca i sitno sjeckani luk. Sve sjedinite, te dodajte po želji malo soli i papra.
- Lepinju prerežite na pola, premažite maslacem i prepecite na tabli.
- Povrće pripremite po želji, mi smo iceberg salatu rezali na tanke trakice, a rajčicu na tanke ploške.
- Slaninu (špek) na tanko narežite i lagano prepecite na tabli.
- Svi popratni elementi burgera su spremni i možete krenuti peći pljeskavice
- Kuglu mesa stavite na tablu i pritisnite čvrstom ravnom površinom kako bi napravili tanku pljeskavicu. Gornji dio posolite i pecite dok donji dio ne dobije lijepu smeđu koricu.
- Okrenite pljeskavicu i stavite dimljeni polu-tvrdi sir. Po mogućnosti poklopite i pričekajte da se sir rastopi
- Kada se sir rastopi i kada je pljeskavica s druge strane pečena, na prepečenu lepinju stavite umak, na umak pljeskavice, a onda redom, slaninu, salatu, rajčicu i dodatno završite s umakom.
- Uživajte u Balkan Smash Burgeru i dobar vam tek!
Podijeli s prijateljima
Facebook
Whatsapp
Viber
Pošalji prijatelju na email
Ispiši recept