Besplatna dostava za narudžbe iznad 150.00 €
042/421-261 ili info@centar-rostilja.hr Uto - Pet 09 - 17h Sub 08 - 16 h
Moj račun
0
0
Dostava: Besplatna
Sveukupno: 0,00 €
Pregled košarice
Do besplatne dostave nedostaje vam 150,00 €
logo

Kako napraviti domaći burger - Balkan Smash Burger

Datum objave: 07.07.2023.

Najpopularnija izvedba burgera na svijetu dobila je i svoju balkansku inačicu. Ovaj burger morate probati napraviti i oduševit ćete sve koji će ga probati jer je originalan i jednostavan. Kad okusite ovaj burger, više se nećete vratiti na nijedan drugi.

  1. Mljeveni juneći flam pripremite tako što ćete oblikovati kuglice veličinom koja vama odgovara.
  2. Za umak smo koristili ketchup, majonezu, ljuti ajvar, sitno sjeckane krastavce, vodu iz teglice krastavaca i sitno sjeckani luk. Sve sjedinite, te dodajte po želji malo soli i papra.
  3. Lepinju prerežite na pola, premažite maslacem i prepecite na tabli.
  4. Povrće pripremite po želji, mi smo iceberg salatu rezali na tanke trakice, a rajčicu na tanke ploške. 
  5. Slaninu (špek) na tanko narežite i lagano prepecite na tabli.
  6. Svi popratni elementi burgera su spremni i možete krenuti peći pljeskavice
  7. Kuglu mesa stavite na tablu i pritisnite čvrstom ravnom površinom kako bi napravili tanku pljeskavicu. Gornji dio posolite i pecite dok donji dio ne dobije lijepu smeđu koricu.
  8. Okrenite pljeskavicu i stavite dimljeni polu-tvrdi sir. Po mogućnosti poklopite i pričekajte da se sir rastopi
  9. Kada se sir rastopi i kada je pljeskavica s druge strane pečena, na prepečenu lepinju stavite umak, na umak pljeskavice, a onda redom, slaninu, salatu, rajčicu i dodatno završite s umakom.
  10. Uživajte u Balkan Smash Burgeru i dobar vam tek!
Ispiši recept
Priprema: 15 minuta
Pečenje: 15 minuta
Metoda pečenja: Indirektna
Složenost: Vrlo jednostavna priprema
Način Pripreme: Roštilj
Sastojci
1-2

Juneći flam 1kg (mljeveno jednom)

8 žlica ketchupa

5 žlica majoneze

3 žlice ljutog ajvara

4-5 sitno sjeckanih malih krastavaca

2 žlice vodice iz teglice krastavaca

1 srednji luk

Dimljeni polutvrdi sir

Tanko narezana dimljena slanina (špek)

Lepinja

Papar

Sol

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naše Uvjete kupnje.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

 

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

Google maps
Facebook messenger (like page)
Live chat
Sendgrid

Google tag manager
Google analytics
Google ecommerce
Facebook pixel