Besplatna dostava za narudžbe iznad 200.00 €
042/421-261 ili info@centar-rostilja.hr Uto - Pet 09 - 17h Sub 08 - 16 h
Moj račun
logo

Dimljeno pile na limenci pive

Datum objave: 06.10.2023.

Svejedno radite li u pečnici ili smokeru, pratite ove korake i napravite nevjerojatno mekanu piletinu. Ipak, preporučujemo smoker jer ćete dobiti i prekrasnu aromu dima koji će dolaziti iz chunkova jabuke.

  1. Pile dobro očistimo i osušimo kuhinjskim papirom.
  2. Maslinovim uljem prelijemo cijelo pile i premažemo kako bi se svi začini dobro zalijepili za površinu pileta.
  3. Mješavina začina koju smo mi koristili je: Sol, šareni papar, tucana ljuta paprika i slatka mljevena paprika, a vi možete koristiti začine koji vama više odgovaraju.
  4. Začinima prekrijemo cijelo pile, a pile postavimo na malu limenku pive u koju smo prethodno stavili 2-3 režnja češnjaka i po mogućnosti ružmarin i timijan.
  5. Smoker ili pečnicu postavimo na maks. 175 stupnjeva i pile postavimo na rešetku.
  6. Ako pripremate u UDS smokeru, na ugljen stavite i nekoliko komada drva jabuke kako bi dobili dodatnu aromu.
  7. Dužinu pečenja je teško odrediti zbog različitih veličina, odnosno težina pileta i najbolje bi bilo da ga pečete/dimite sa sondom u prsima. Ako koristite sondu, pile je spremno i gotovo kada temperatura dosegne 74°C unutar mesa.
  8. Ovoga puta pile zaljeva piva koja će lagano izlaziti van, pa nije potrebno dodatno ovlaživati meso, no na sredini pečenja slobodno otvorite smoker kako bi provjerili da je sve u redu. Inače, nije potrebno ni preporučljivo otvarati smoker za vrijeme dimljenja.
  9. Kada je pile pečeno/dimljeno, ostavite ga na sobnoj temperaturi 10-tak minuta kako bi se sokovi smirili, narežite ga na manje komade i poslužite. Meso mora biti nevjerojatno mekano i aromatično. Dobar tek!
Ispiši recept
Priprema: 20 minuta
Pečenje: 2-3 sata
Metoda pečenja: Indirektna
Složenost: Srednja složenost pripreme
Način Pripreme: Smoker
Sastojci (9)
2-3
  • 1 svježe domaće pile
  • 1 mala limenka pive
  • Ružmarin, timijan
  • 2-3 režnja češnjaka
  • Sol, šareni papar, tucana ljuta paprika, slatka mljevena paprika
Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naše Uvjete kupnje.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

 

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

Google maps
Facebook messenger (like page)
Live chat
Sendgrid

Google tag manager
Google analytics
Google ecommerce
Facebook pixel