Svejedno radite li u pečnici ili smokeru, pratite ove korake i napravite nevjerojatno mekanu piletinu. Ipak, preporučujemo smoker jer ćete dobiti i prekrasnu aromu dima koji će dolaziti iz chunkova jabuke.
- Pile dobro očistimo i osušimo kuhinjskim papirom.
- Maslinovim uljem prelijemo cijelo pile i premažemo kako bi se svi začini dobro zalijepili za površinu pileta.
- Mješavina začina koju smo mi koristili je: Sol, šareni papar, tucana ljuta paprika i slatka mljevena paprika, a vi možete koristiti začine koji vama više odgovaraju.
- Začinima prekrijemo cijelo pile, a pile postavimo na malu limenku pive u koju smo prethodno stavili 2-3 režnja češnjaka i po mogućnosti ružmarin i timijan.
- Smoker ili pečnicu postavimo na maks. 175 stupnjeva i pile postavimo na rešetku.
- Ako pripremate u UDS smokeru, na ugljen stavite i nekoliko komada drva jabuke kako bi dobili dodatnu aromu.
- Dužinu pečenja je teško odrediti zbog različitih veličina, odnosno težina pileta i najbolje bi bilo da ga pečete/dimite sa sondom u prsima. Ako koristite sondu, pile je spremno i gotovo kada temperatura dosegne 74°C unutar mesa.
- Ovoga puta pile zaljeva piva koja će lagano izlaziti van, pa nije potrebno dodatno ovlaživati meso, no na sredini pečenja slobodno otvorite smoker kako bi provjerili da je sve u redu. Inače, nije potrebno ni preporučljivo otvarati smoker za vrijeme dimljenja.
- Kada je pile pečeno/dimljeno, ostavite ga na sobnoj temperaturi 10-tak minuta kako bi se sokovi smirili, narežite ga na manje komade i poslužite. Meso mora biti nevjerojatno mekano i aromatično. Dobar tek!
Podijeli s prijateljima
Facebook
Whatsapp
Viber
Pošalji prijatelju na email
Ispiši recept