
Desertna pizza je dokaz ukusne slastice i novi način izrade pizze, iako ju svi pljuju jer pizza ne može biti slatka, a ona ni kriva ni dužna.
Upravo zbog tog momenta što je svi mrze, odlučili smo napraviti našu verziju ove pizze, iako je do sada nikada nisam jeli. Po prvi put smo ju napravili i jednostavno je neodoljiva.
Još nismo izvrsni pizza majstori, daleko od toga, ali volimo izdvojiti vrijeme za miješenje svježeg tijesta, zagrijavanje roštilja i uložiti mnogo truda da bude pizza što ukusnija.
Sljedeća kombinacija je savršena za jesen. Svježe smokve, sir brie i timijan, to je vrhunska kombinacija.
Pa zagrijte roštilj. Sretno!
2-3 Smokve
200g sir Brie
200g sir Mozzarella
250g pasirane rajčice
500g glatkog brašna
5 g suhog kvasca
1 dcl mlijeka
2.5 dcl tople vode
1 dcl maslinovog ulja
2 žlice morske soli
1 žlica šećera