Besplatna dostava za narudžbe iznad 1.000 kn
042/421-261 ili info@centar-rostilja.hr Pon - Pet 08 - 20 h Sub 09 - 17 h
Moj račun
0
0
Dostava: 40,00 kn
Sveukupno: 40,00 kn
Pregled košarice
Do besplatne dostave nedostaje vam 1.000,00 kn

Ananas na žaru s cimetom i smeđim šećerom

Datum objave: 27.07.2020.
Povezani proizvodi

Ananas na žaru vrlo je jednostavno jelo koje će zasladiti i upotpuniti svaki ručak. Ovaj lagani voćni desert dobrodošao je nakon mesnog ručka spremljenog na roštilju.

Isprobajte ananas u kombinaciji s karameliziranim šećerom i cimetom koja će se topiti u ustima.

Priprema:

  1. Zagrijete roštilj na srednju temperaturu i pošpricajte rešetke uljem.
  2. Ananas ogulite i narežite na kolutove debljine oko 2 cm.
  3. U manjoj posudi pomiješajte maslac, šećer i cimet i smjesom premažite kriške ananasa s obje strane.
  4. Ananas stavite na roštilj i pecite 2 do 3 minute. Zaokrenite ananas za 45° kako bi dobili tragove rešetka u obliku X.
  5. Ponovite postupak na drugoj strani.
  6. Maknite ananas s roštilja i poslužite ga još vrućeg uz sladoled po želji.

Savjet

Osim cimeta i smeđeg šećera, kao marinadu možete koristiti i kokos s limunom ili rum. Također smeđi šećer možete zamijeniti s medom. Ananasu nakon pečenja možete dodati i malo čilija u prahu za egzotičan okus.

ananas na žaru

Ananas kao prilog

Ananas se osim za deserte koristi i u slanim jelima. Ispecite ga na roštilju s malo ulja te ga dodajte u najdraži sendvič, hamburger ili salatu. Osim toga, ananas možete nasjeckati i dodati u umak ili marinadu koji će odmah obogatiti okus piletine ili svinjetine.

Ispiši recept
Priprema: 10 min
Pečenje: 10 min
Složenost: Vrlo jednostavna priprema
Metoda pečenja: Direktna
Sastojci (5)
6

1 svježi ananas

50 g smeđeg šećera

50 g rastopljenog maslaca

½ žličice cimeta

Ulje u spreju