
Ananas na žaru vrlo je jednostavno jelo koje će zasladiti i upotpuniti svaki ručak. Ovaj lagani voćni desert dobrodošao je nakon mesnog ručka spremljenog na roštilju.
Isprobajte ananas u kombinaciji s karameliziranim šećerom i cimetom koja će se topiti u ustima.
Osim cimeta i smeđeg šećera, kao marinadu možete koristiti i kokos s limunom ili rum. Također smeđi šećer možete zamijeniti s medom. Ananasu nakon pečenja možete dodati i malo čilija u prahu za egzotičan okus.
Ananas se osim za deserte koristi i u slanim jelima. Ispecite ga na roštilju s malo ulja te ga dodajte u najdraži sendvič, hamburger ili salatu. Osim toga, ananas možete nasjeckati i dodati u umak ili marinadu koji će odmah obogatiti okus piletine ili svinjetine.
1 svježi ananas
50 g smeđeg šećera
50 g rastopljenog maslaca
½ žličice cimeta
Ulje u spreju