Besplatna dostava za narudžbe iznad 200.00 €
042/421-261 ili info@centar-rostilja.hr Uto - Pet 09 - 17h Sub 08 - 16 h
Moj račun
logo

Rolani svinjski lungić s kajmakom i dimljenim sirom

Datum objave: 11.05.2023.
Povezani proizvodi

Jelo koje kombinira svježe i kremasto s bogatim dimljenim okusima. Lungić, ili file od svinje, punjen je kajmakom i dimljenim sirom, zatim pečen do savršenstva. Ovo jelo je prava poslastica za sve ljubitelje mesa i sira, a idealno je za veća druženja ili ukusni obiteljski ručak.

Priprema:

  1. Lungić očistiti od viška masnoće i žilica. Zatim ga razrežite po dužini tako da se otvori kao knjiga. Ovisno o veličini, možete ga dodatno razrezati kao što je prikazano u videu.
  2. Na prozirnu foliju stavite razrezani lungić i prekrijte s još dva sloja folije. Uzmite kulinarski čekić i rastucite meso na željenu veličinu. U našem slučaju na debljinu od pola centimetra.
  3. Začinite meso svježe mljevenom soli i paprom.
  4. Slaninu položite na poseban sloj prozirne folije i na nju stavite začinjeni lungić.
  5. Kajmak i dimljeni sir rasporedite ravnomjerno cijelom površinom lungića. Po želji možete dodati malo maslinovog ulja i dalmatinskog začina.
  6. Čvrsto zarolajte lungić sa svim sastojcima i zajedno s prozirnom folijom spremite u hladnjak preko noći ili u zamrzivač na pola sata do sat vremena.

Priprema paprika:

  1. Papriku operite, te razrežite po dužini. Očistite od korijena i sjemenki i prelijte s malo maslinovog ulja.
  2. Peršin i češnjak nasjeckajte na sitno, stavite u posebnu zdjelicu i prelijte s malo maslinovog ulja kako češnjak ne bi oksidirao.
  3. Papriku nije potrebno začinjavati prije pečenja

Vrijeme je za roštilj

  1. Žar pripremite na srednje-jaku jačinu. Rešetku očistite i premažite s malo ulja. Žar je spreman kada ruku možete držati između 2-5 sekundi iznad rešetke.
  2. Izvadite lungić iz prozirne folije i na zagrijanu rešetku položite prvo stranu na kojoj je spoj. Okrećite lungić tako da svaka strana bude ravnomjerno pečena.
  3. Paprike pecite kratko s jedne i druge strane, a kada su gotove uklonite crni sloj s njih, pospite s nasjeckanim peršinom i češnjakom, prelijte s malo maslinovog ulja i začinite svježe mljevenom soli i paprom.
  4. Kada je gotov, lungić prebacite na dasku za rezanje i pustite da odmori pet minuta prije nego ga narežete.
  5. Narežite lungić na debljinu palca i ukoso radi ljepšeg vizualnog dojma. Poslužite gostima i uživajte u zvucima njihovog oduševljenja. Dobar vam tek!

Ispiši recept
Priprema: 20 minuta
Pečenje: 20 minuta
Složenost: Srednja složenost pripreme
Metoda pečenja: Direktna
Način Pripreme: Roštilj
Sastojci (10)
4

450 - 750g svježeg svinjskog lungića (file)

200 - 400g slanine (ovisno o širini i dužini)

4 žlice mladog kajmaka

100g dimljenog sira po želji

4 - 5 crvenih rog paprika

svežanj peršina

4-5 režnjeva češnjaka

Maslinovo ulje

Sol i papar (svježi u mlincu)

Dalmatinski začini (ružmarin, lovorov list, majčina dušica, origano, fine začinske trave)

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naše Uvjete kupnje.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

 

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

Google maps
Facebook messenger (like page)
Live chat
Sendgrid

Google tag manager
Google analytics
Google ecommerce
Facebook pixel