Uvijek ste željeli svojoj ekipi dokazati da ste pravi grill majstor? Preporučujemo da za detalje ovaj recept pogledate na YouTube kanalu Fatman Chef i saznate sve detalje za savršen Ribeye odrezak s roštilja.
- Ribeye steak dobro osušite kuhinjskim papirom i ostavite na sobnoj temperaturi minimalno 30 minuta.
- Šparoge prepolovite na pola kako bi skinuli donji dio stabljike i omotajte ih pancetom. Možete koristiti 2-3 trake pancete.
- Maslac držite na sobnoj temperaturi minimalno pola sata kako bi se začini mogli lakše sjediniti s njim.
- Nasjeckajte na sitno ružmarin i svježi timijan. Ako nemate svježe začine možete koristiti i suhe.
- Sjedinite maslac sa začinima, umotajte u papir za pečenje i stavite u frižider kako bi se sve skupa stisnulo.
- Odrezak posolite i popaprite desetak minuta prije žara.
- Pripremite jaki žar i kada je spreman krenite peći odrezak tako da svaku stranu pečete maksimalno dvije minute od kojih ćete svaku minutu zaokrenuti odrezak za 45 stupnja. Nakon dvije minute okrenite odrezak na drugu stranu i ponovite postupak. Tako možete ponoviti postupak nekoliko puta, a sve ovisi o debljini odreska. Naš odrezak je bio debeo oko tri centimetra.
- Šparoge stavite na roštilj nešto kasnije jer njima ne treba puno, kada se panceta zapeče i na dodir su šparoge mekane to znači da su spremne za konzumaciju.
- Uz to možete poslužiti i zapečeni kruh kojeg ste prethodno blago nauljili maslinovim uljem.
- Kada je odrezak gotov, stavite ga u foliju i ostavite da miruje desetak minuta kako bi se sokovi smirili.
- Mi smo radili Medium rare i odrezak smo skinuli sa žara na 50°C dok je u foliji dobio još 5°C, tako da i to imajte na umu.
- Uklonite kost s odreska, narežite na deblje trake i poslužite sa šparogama i zapečenim kruhom. Dobar tek
Podijeli s prijateljima
Facebook
Whatsapp
Viber
Pošalji prijatelju na email
Ispiši recept