Besplatna dostava za narudžbe iznad 150.00 €
042/421-261 ili info@centar-rostilja.hr Uto - Pet 09 - 17h Sub 08 - 16 h
Moj račun
0
0
Dostava: Besplatna
Sveukupno: 0,00 €
Pregled košarice
Do besplatne dostave nedostaje vam 150,00 €
logo

Ribeye steak na roštilju. Postanite kralj odrezaka s roštilja

Datum objave: 02.06.2023.
Povezani proizvodi

Uvijek ste željeli svojoj ekipi dokazati da ste pravi grill majstor? Preporučujemo da za detalje ovaj recept pogledate na YouTube kanalu Fatman Chef i saznate sve detalje za savršen Ribeye odrezak s roštilja.

  1. Ribeye steak dobro osušite kuhinjskim papirom i ostavite na sobnoj temperaturi minimalno 30 minuta.
  2. Šparoge prepolovite na pola kako bi skinuli donji dio stabljike i omotajte ih pancetom. Možete koristiti 2-3 trake pancete.
  3. Maslac držite na sobnoj temperaturi minimalno pola sata kako bi se začini mogli lakše sjediniti s njim.
  4. Nasjeckajte na sitno ružmarin i svježi timijan. Ako nemate svježe začine možete koristiti i suhe.
  5. Sjedinite maslac sa začinima, umotajte u papir za pečenje i stavite u frižider kako bi se sve skupa stisnulo.
  6. Odrezak posolite i popaprite desetak minuta prije žara.
  7. Pripremite jaki žar i kada je spreman krenite peći odrezak tako da svaku stranu pečete maksimalno dvije minute od kojih ćete svaku minutu zaokrenuti odrezak za 45 stupnja. Nakon dvije minute okrenite odrezak na drugu stranu i ponovite postupak. Tako možete ponoviti postupak nekoliko puta, a sve ovisi o debljini odreska. Naš odrezak je bio debeo oko tri centimetra.
  8. Šparoge stavite na roštilj nešto kasnije jer njima ne treba puno, kada se panceta zapeče i na dodir su šparoge mekane to znači da su spremne za konzumaciju.
  9. Uz to možete poslužiti i zapečeni kruh kojeg ste prethodno blago nauljili maslinovim uljem.
  10. Kada je odrezak gotov, stavite ga u foliju i ostavite da miruje desetak minuta kako bi se sokovi smirili.
  11. Mi smo radili Medium rare i odrezak smo skinuli sa žara na 50°C dok je u foliji dobio još 5°C, tako da i to imajte na umu.
  12. Uklonite kost s odreska, narežite na deblje trake i poslužite sa šparogama i zapečenim kruhom. Dobar tek
Ispiši recept
Priprema: 30 min
Pečenje: 10-15 min
Složenost: Srednja složenost pripreme
Metoda pečenja: Direktna
Način Pripreme: Roštilj
Sastojci (8)
2

Ribeye odrezak (ili bilo koji drugi odrezak debljine min. 3cm)

Tucet šparoga

Dimljena panceta

Ružmarin

Timijan

Sol

Papar

Kruh

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naše Uvjete kupnje.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

 

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

Google maps
Facebook messenger (like page)
Live chat
Sendgrid

Google tag manager
Google analytics
Google ecommerce
Facebook pixel