Besplatna dostava za narudžbe iznad 150.00 €
042/421-261 ili info@centar-rostilja.hr Uto - Pet 09 - 17h Sub 08 - 16 h
Moj račun
logo

Punjena paprika u kotliću - Jednostavan recept

Datum objave: 26.05.2023.
Povezani proizvodi

Naizgled komplicirana jela ne moraju uvijek biti takva. Punjene paprike imaju nekoliko koraka koji će na kraju rezultirati prekrasnim ručkom za cijelu obitelj. Mi ga uvijek pripremamo na isti način, a sada to možete i vi.

  1. U veliku zdjelu stavite mljeveno meso, na sitno narežite luk, peršin i češnjak. Dodajte sol, papar, mljevenu crvenu papriku i sve dobro sjedinite.
  2. Rižu operite u dva-tri navrata, tako da skinete sav škrob jer nam u ovom jelu neće trebati.
  3. Papriku očistite od peteljke i koštica. Operite i napunite pripremljenom mješavinom mesa. Pripazite da ne pretjerate s količinom u paprikama jer će se meso i riža dodatno širiti kod kuhanja.
  4. Ako vam ostane mješavine mesa, napravite ćufte koje ćete tek kasnije ubaciti u lonac.
  5. Pripremite vatru ili radite na plin. Ubacite svinjske masti i rastopite ju na laganoj vatri.
  6. Nakon što ste rastopili mast, ubacite glatko brašno i sjedinite sve skupa.
  7. Sljedeća po redu nam je mljevena paprika koju ćete ubaciti iza brašna i pripaziti da je lagana vatra jer na visokoj temperaturi bi mljevena paprika mogla pustiti gorčinu.
  8. Zaprška je spremna i ubacujemo sos od rajčice nakon kojeg ćemo odmah ubaciti i prethodno zagrijanu vodu. Tek toliko da prekrije paprike koje ćemo ubaciti uskoro.
  9. Pustite da zavrije, pa dodajte malo celera, peršina, lovorovog lista i začina (sol, papar).
  10. Ubacite punjene paprike, dobro promiješajte, poklopite i pustite da se kuha na laganoj vatri sat vremena.
  11. Nakon sat vremena otklopimo i ubacimo ćufte ako smo ih pripremili ranije. U ovoj fazi slobodno isprobajte ima li dovoljno začina i po potrebi ubacite dodatnu sol, papar i sl.
  12. Prošlo je još minimalno pola sata i možemo provjeriti u kojoj su fazi paprike. Paprika mora biti taman pred raspadanje jer računajte da će se još termički obrađivati sve dok nećete poslužiti u tanjure.
  13. Kada ste zadovoljni okusom i izgledom punjenih paprika, skinite lonac s vatre, dodajte sitno sjeckanog peršina i ostavite 10 minuta da se sve smiri.
  14. Poslužite u duboke tanjure i uživajte u svakom zalogaju. Dobar vam tek!
Ispiši recept
Priprema: 30 minuta
Pečenje: 2 sata
Metoda pečenja: Direktna
Složenost: Srednja složenost pripreme
Način Pripreme: Kotlić
Sastojci

1kg mljevenog mesa (juneći but 500g i svinjska plećka 500g)

2 srednja luka

1 svežanj peršina

3-4 režnja češnjaka

1 šalica riže

Paprike babure ili po želji

Malo celera (korijen)

Sol

Papar (svježe mljeven)

Slatka (dimljena) mljevena paprika

Lovorov list

Svinjska mast

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naše Uvjete kupnje.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

 

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

Google maps
Facebook messenger (like page)
Live chat
Sendgrid

Google tag manager
Google analytics
Google ecommerce
Facebook pixel