Naizgled komplicirana jela ne moraju uvijek biti takva. Punjene paprike imaju nekoliko koraka koji će na kraju rezultirati prekrasnim ručkom za cijelu obitelj. Mi ga uvijek pripremamo na isti način, a sada to možete i vi.
- U veliku zdjelu stavite mljeveno meso, na sitno narežite luk, peršin i češnjak. Dodajte sol, papar, mljevenu crvenu papriku i sve dobro sjedinite.
- Rižu operite u dva-tri navrata, tako da skinete sav škrob jer nam u ovom jelu neće trebati.
- Papriku očistite od peteljke i koštica. Operite i napunite pripremljenom mješavinom mesa. Pripazite da ne pretjerate s količinom u paprikama jer će se meso i riža dodatno širiti kod kuhanja.
- Ako vam ostane mješavine mesa, napravite ćufte koje ćete tek kasnije ubaciti u lonac.
- Pripremite vatru ili radite na plin. Ubacite svinjske masti i rastopite ju na laganoj vatri.
- Nakon što ste rastopili mast, ubacite glatko brašno i sjedinite sve skupa.
- Sljedeća po redu nam je mljevena paprika koju ćete ubaciti iza brašna i pripaziti da je lagana vatra jer na visokoj temperaturi bi mljevena paprika mogla pustiti gorčinu.
- Zaprška je spremna i ubacujemo sos od rajčice nakon kojeg ćemo odmah ubaciti i prethodno zagrijanu vodu. Tek toliko da prekrije paprike koje ćemo ubaciti uskoro.
- Pustite da zavrije, pa dodajte malo celera, peršina, lovorovog lista i začina (sol, papar).
- Ubacite punjene paprike, dobro promiješajte, poklopite i pustite da se kuha na laganoj vatri sat vremena.
- Nakon sat vremena otklopimo i ubacimo ćufte ako smo ih pripremili ranije. U ovoj fazi slobodno isprobajte ima li dovoljno začina i po potrebi ubacite dodatnu sol, papar i sl.
- Prošlo je još minimalno pola sata i možemo provjeriti u kojoj su fazi paprike. Paprika mora biti taman pred raspadanje jer računajte da će se još termički obrađivati sve dok nećete poslužiti u tanjure.
- Kada ste zadovoljni okusom i izgledom punjenih paprika, skinite lonac s vatre, dodajte sitno sjeckanog peršina i ostavite 10 minuta da se sve smiri.
- Poslužite u duboke tanjure i uživajte u svakom zalogaju. Dobar vam tek!
Podijeli s prijateljima
Facebook
Whatsapp
Viber
Pošalji prijatelju na email
Ispiši recept