
Naglasite jedinstvenost okusa janjećih kotleta i upotpunite ga češnjakom, ružmarinom i limunom. Janjeći kotleti na žaru odlično će se slagati i sa začinima poput timijana, origana, komorača i metvice.
Prije serviranja vruće kotlete prekrijte aluminijskom folijom i pustite da odmore 5 minuta kako bi se sokovi slegli. Servirajte uz pečenu cvjetaču ili pečeni komorač, a nećete pogriješiti niti s osvježavajućom grčkom salatom.
Nasjeckajte listiće ružmarina i češnjak. Pomiješajte ih u zdjeli sa soli, paprom, limunovom koricom i maslinovim uljem. Marinirajte kotlete najmanje jedan sat, a za još bolji okus ostavite ih preko noći u frižideru.
Janjeći kotleti na žaru odlično će se slagati i sa začinima poput timijana, origana, komorača i metvice.
2 kg janjećih kotleta (oko 3 cm debljine)
4 režnja češnjaka
1 grančica ružmarina
1 žlica soli
1/2 žlice mljevenog papra
korica limuna
60 ml maslinovog ulja