Besplatna dostava za narudžbe iznad 1.000 kn
042/421-261 ili info@centar-rostilja.hr Pon - Pet 08 - 20 h Sub 09 - 17 h
Moj račun
0
0
Dostava: 40,00 kn
Sveukupno: 40,00 kn
Pregled košarice
Do besplatne dostave nedostaje vam 1.000,00 kn

Janjeći kotleti na žaru

Datum objave: 12.07.2020.
Povezani proizvodi

Naglasite jedinstvenost okusa janjećih kotleta i upotpunite ga češnjakom, ružmarinom i limunom. Janjeći kotleti na žaru odlično će se slagati i sa začinima poput timijana, origana, komorača i metvice.

Priprema

  1. Marinirajte kotlete najmanje jedan sat.
  2. Marinirane janjeće kotlete pecite na dijelu roštilja s nižom temperaturom i premazujte marinadom.
  3. digitalnim termometrom provjerite unutarnju temperaturu mesa sve do kad ne postigne 48°C.
  4. Pečenje završite na jakoj vatri dok se ne pojavi hrskava korica. Unutarnja temperatura mesa trebala bi biti između 52°C - 55°C. 
  5. Vruće kotlete prebacite u tanjur za serviranje i zalijte preostalom marinadom.

Svijet

Prije serviranja vruće kotlete prekrijte aluminijskom folijom i pustite da odmore 5 minuta kako bi se sokovi slegli. Servirajte uz pečenu cvjetaču ili pečeni komorač, a nećete pogriješiti niti s osvježavajućom grčkom salatom.

janjeći kotleti na žaru

Marinada

Nasjeckajte listiće ružmarina i češnjak. Pomiješajte ih u zdjeli sa soli, paprom, limunovom koricom i maslinovim uljem. Marinirajte kotlete najmanje jedan sat, a za još bolji okus ostavite ih preko noći u frižideru. 

Janjeći kotleti na žaru odlično će se slagati i sa začinima poput timijana, origana, komorača i metvice.

Ispiši recept
Priprema: 10 min
Pečenje: 10 min
Metoda pečenja: Indirektna
Složenost: Vrlo jednostavna priprema
Sastojci (7)
4

2 kg janjećih kotleta (oko 3 cm debljine)

4 režnja češnjaka

1 grančica ružmarina

1 žlica soli

1/2 žlice mljevenog papra

korica limuna

60 ml maslinovog ulja