Tako su govorili naši stari, jer već stoljećima uveseljava sve koji se okuplajnju uz jesensko pečenje rakije. Pretvaranje šljive, kruške ili nekog drugog voća u najbolji lijek je za sve bolesti bi rekli naši djedovi koji rakiju peku već preko 50 godina.
Dobru rakiju nije moguće ispeći u lošem kotlu, to je prvilo kod većine poslova ali kod pečenja rakije je ovo veoma bitno. Vaš kotao mora savšreno zatvarati kako niti jedan gram pare koji će postati rakija nebi izašao na krivom mjestu.
Kotao se sastoji od ložišta, bakrenog kotla i destilacijsko kotla.
Ukoliko pečete rakiju od vilijamovke potrebni su kotlovi s mješalicom kako nebi dno kotla zagorijelo.
Zbog svoje veličine dostava na vašu adresu nije moguća putem klasičnih dostavnih službi. Kako bi osigurali da kotao stigne na Vašu adresu bez oštećenja ovaj proizvod nismo u mogućnosti besplatno dostaviti.