Dobro pripremljen gulaš, fish paprikaš ili neko drugo kuhano jelo vrlo je bitna stavka koja će svako vaše druženje ili slavlje podići na jednu novu, višu razinu. Za kvalitetan obrok također je potrebno opremiti se odgovarajućom opremom za što će ovaj kotlić definitivno poslužiti.
U kotliću kapaciteta 20 litara moguće je napraviti od 17 do 18 litara kvalitetnog gulaša.
Ta količina bit će dovoljna za 35 osoba.
Emajl je porculan koji se nanosi pri 950 stupnjeva i zatim se njime oblaže unutarnja i vanjska površina kotlića.
Slovi kao najzdraviji materijal za kuhanje jer ne sadrži štetne sastojke. Štiti kotlić od korozije, otporan je na grebanje i visoke temperature.
Jedini nedostatak emajliranog posuđa je lako pucanje sloja emajla prilikom udaraca, što će se zbog pojačanih rubova ovom kotliću vrlo teško dogoditi.
Emajlirano posuđe vrlo se lako održava i čisti te se može prati većinom sredstava za pranje posuđa. Nije preporučljivo zalijevati hladnom vodom kad je kotlić vruć jer zbog naglog hlađenja može doći do pucanja sloja emajla.