Tava za kestena od nehrđajućeg čelika, sa bočnom ventilacijom za poboljšanu cirkulaciju topline i posebno oblikovanim dnom koja omogućava da se kesteni bolje peku
Brzo se zagrijava i toplina se ravnomjerno širi po cijeloj tavi.
Zbog svoje ergonomske drške jednostavna je za rukovanje.
Tavu nakon korištenja isprati toplom vodom, osušiti i lagano je nauljiti.
Čuvati na suhom mjestu.
Nemojte koristiti deterdžente niti stavljati u perilicu posuđa.
Tradicionalne i omiljene u francuskoj kuhinji, čelične tave se koriste generacijama.
Ne postoji bolji metal za prženje, pečenje i pripremu hrane od čelika.
Zahvaljujući postupku koji se naziva Maillardova reakcija gdje se prirodni površinski šećeri u hrani karameliziraju, ostavljajući središte mekim.
Zavarena ručka u francuskom stilu ugodna je za držanje i zadržat će se dovoljno daleko od izvora topline.
Iskustvo pečenja na de Buyer tavama se poboljšava svakim novim korištenjem.