Da li ste ljubitelj piletine? Ovo je novi način pripreme piletine u koju ćete se odmah zaljubiti.
Na ovom pekaču za perad od nehrđajućeg čelika (inox) možete ispeći cijelo pile na roštilju. Posudu za aromu možete puniti okusom po vašem izboru (pivo, vino, trave, itd.). Plitka posuda skuplja kapljice i mast. Vaša će se piletina peći u toplom zraku koji kruži u vašem roštilju. Stoga je važno koristiti roštilj s poklopcem kada pečete piletinu na roštilju.
Prije svega, zagrijte roštilj na temperaturu oko 210 ° C. U međuvremenu, piletinu osušite kuhinjskim papirom i premažite sa marinadom po Vašoj želji. Zatim stavite pola limenke pive, sode ili malo vina u posudu pečenjare za pečenje roštilja. Stavite piletinu na pekač, a zatim je stavite na svoj roštilj, zatvorite poklopac i ostavite da se peče 60 do 80 minuta. Između toga otvarajte poklopac što manje, ali termometrom provjerite da li je temperatura u roštilj oko 80 ° C. Rezultat nakon sat vremena: hrskava kora s vanjske strane, lijepa i nježna iznutra. Izvadite piletinu iz BBQ pečenjare i pustite je da se odmori 10 minuta prije nego što je počnete jesti.
Jeste li ljubitelj ukusnog masnog umaka sa svojom piletinom? Poslužite umak koji je nastao u pladnju BBQ pečenjare peradi tijekom roštiljanja. Uživajte u jelu!