Tražite li moderni roštilj s kojim možete raditi apsolutno sve i koji je iznimno jednostavan za korištenje? Onda je Barbecook Kamal kamado BBQ za vas! Ovaj roštilj izrađen je od keramike koja osigurava dugotrajno zadržavanje topline. Kamado BBQ radi kao pećnica, jer keramička posuda i poklopac omogućuju duže zadržavanje temperature i održavanje konstantne temperature.
Kako funkcionira Kamal kamado BBQ?
Prva važna značajka Kamal kamado BBQ-a je da možete vrlo lako započeti svoju sesiju roštiljanja. Zahvaljujući četiri čvrsta kotača, kamado BBQ jednostavno možete kotrljati iz skladišnog mjesta na terasu. Zatim zapalite svoj kamado roštilj tako da košaru napunite ugljenom otprilike ½ i zapalite je. Dovod zraka na dnu mora biti potpuno otvoren, a poklopac također mora biti otvoren. Keramičko tijelo oko košare (lonca) savršeno drži toplinu i osigurava brzo paljenje plamena. Nakon što na ugljenu bude sloj sivog pepela, možete početi peći roštilj. Kao što je već spomenuto, Kamal kamado roštilj vrlo dobro zadržava toplinu. To je zato što je ovaj roštilj u potpunosti izrađen od keramike na bazi mulita. Ovaj materijal zadržava toplinu iznutra, osigurava da ugljen ostane upaljen i da se održava odgovarajuća temperatura. Osim toga, ovaj kamado roštilj ima poklopac sa 100% hermetičkim brtvom zbog fleksibilne, izdržljive žičane brtve i četiri iznimno čvrste opruge od nehrđajućeg čelika. To znači da zrak ne može ući, a toplina, dim i slastan okus ostaju unutra. Tijekom roštiljanja možete jednostavno sami regulirati temperaturu igrajući se dovodom zraka. Možete podići ili sniziti temperaturu otvaranjem ili zatvaranjem dovoda zraka na donjem klizaču i gornjem ventilu.
Kako očistiti Kamal kamado BBQ?
Čišćenje Kamal kamado roštilja također je iznimno jednostavno. Kako biste uklonili grubu prljavštinu, zagrijavajte svoj uređaj oko 30 minuta na 260 °C, tako da zagorjela hrana i ostali ostaci lako zagore. Zatim mekom četkom očetkajte unutrašnjost, ispraznite pepeljaru i jednostavno stavite svoju rešetku od nehrđajućeg čelika u perilicu posuđa. Vanjski dio vašeg keramičkog roštilja lako se čisti vlažnom krpom. Zatim dobro osušite uređaj i povucite poklopac za Kamal kamado BBQ.
Nadogradite svoj Kamal kamado BBQ
Kamal kamado BBQ opremljen je rešetkom od nehrđajućeg čelika na kojoj možete pripremiti mnoštvo različitih jela. Međutim, ovaj keramički roštilj također možete vrlo jednostavno nadograditi. Na kamado roštilj se mogu pričvrstiti različiti dodaci kako bi se proširile mogućnosti. Unutar Kamal keramičkog roštilja nalazi se poseban držač u koji se mogu staviti dva polukruga od keramike (tanjuri za postavljanje). Oni tvore svojevrsnu barijeru između izravne topline drvenog ugljena i vaše pripreme te se stoga koriste za 'neizravno' pečenje na roštilju. Idealne su, primjerice, kada želite da se vaš pripravak kuha polako. Ako uklonite postavu tanjura, vaš će pripravak doći u izravan dodir s toplinom drvenog ugljena i peći ćete 'izravno'. Osim toga, u svoj kamado roštilj možete pričvrstiti fleksibilni sustav za kuhanje koji vam omogućuje da postavite dvije polurešetke na različitu visinu i tako prilagodite svoju tehniku kuhanja prema sastojcima koji se pripremaju. Osim rešetki od nehrđajućeg čelika, možete koristiti čak i (pola) rešetke od lijevanog željeza. Nadalje, Kamal kamado BBQ također je moguće koristiti za dimljenje sastojaka, izradu lonaca za kuhanje ili čak pripremu pizza. Puno mogućnosti!